DNA test bij kinderen kluizenaarsgezin

Niemand had het kunnen indenken dat het in deze huidige tijd nog mogelijk is om afgesloten van de buitenwereld te leven. Zeker met de hedendaagse gadgets is iedereen binnen no time op te sporen zullen velen denken. Weliswaar is het een gezin gelukt om jarenlang afgesloten te leven. Dit verhaal is ook veelvuldig in het nieuws geweest de afgelopen maand en zal niemand ontgaan zijn. In een boerderij vlakbij het Drentse plaatsje Ruinerwold leefde dit gezin. Zeker in een plaatsje met maar 4000 inwoners mag je verwachten dat de sociale cohesie optimaal is. Niets is minder waar en veel buurtbewoners vinden het nog steeds te bizar voor woorden. Je mag verwachten dat het gezin in een afgedankte woning heeft geleefd waar het een en ander al jaren aan mankeerde. Ook deze overtuiging klopt niet want de boerderij zag er voor buitenstaanders mooi verzorgd uit met oranjerode dakpannen.

Bestaan kluizenaarsgezin verklikt door zoon

Een kroegeigenaar in Ruinerwold raakte spontaan aan de praat met een jongen die rond drie uur ’s nachts nog een biertje wilde bestellen. De jongen had een vieze kapotte jas aan met daaronder ouderwetse kleding. Hij kwam verward en mensenschuw over. Het was voor de kroegeigenaar niet moeilijk om de jongen weg te sturen. De kroeg ging immers sluiten en de overige klanten stonden al paraat om weg te gaan. Ondanks dat de jongen verlegen overkwam weerhield het hem niet om nog een keer bij de kroeg langs te komen. Na het bestellen van 5 biertjes kwam de jongen los en vertelde openhartig dat hij geld van zijn vader had gestolen. Hij gaf aan dat zijn vader erg ziek is en dat hij ook nog zussen en een broertje heeft. De jongen dronk de 5 biertjes achterelkaar op en betaalde vervolgens meteen. De medewerkers van de kroeg reageerde erg verbaasd over dit voorval. De avond kreeg helemaal een bijzondere wending toen de jongen helemaal eerlijk durfde te zijn en aangaf dat hij hulp zocht. Hij vertelde dat hij ontsnapt is en niet wist wat hij nu moet doen. De kroegeigenaar heeft na lang praten de politie kunnen bellen en de jongen is uiteindelijk met de politie mee gegaan.

In geen enkel systeem te vinden

Tegen de politie zou de jongen hebben verteld dat hij en zijn familie in geen enkel systeem te vinden is. Hij bestaat volgens hem niet en zoeken naar gegevens had volgens hem geen zin. Deze gebeurtenis zorgde voor heel veel vragen bij de overheid. Want hoe komt het dat geen enkele instantie van het bestaan van dit gezin afweet? En wie is de 58-jarige man die ook is aangehouden? Kunnen we met duidelijkheid aannemen dat het gezin aan het wachten was op het einde der tijden? Of moeten we hier nog meer achter zoeken? Is het gezin wel familie van elkaar of wordt er nog steeds informatie verdoezeld door het gezin? Hoe heeft het gezin zichzelf in leven kunnen houden al die jaren? Allemaal vragen waar de politie zich mee bezig heeft gehouden.

DNA test om duidelijkheid te verschaffen

Wat mensen ook over elkaar beweren en wie ook familie van elkaar denkt te zijn: een DNA test geeft uiteindelijk onomstotelijk bewijs. Het Openbaar Ministerie wil daarom ook een DNA-verwantschapsonderzoek doen om uit te wijzen of de zes jongvolwassenen ook echt familie van elkaar zijn. Tot op heden zit de zelfverklaarde biologische vader vast in het gevangenisziekenhuis in Scheveningen. Hij wordt samen met de verhuurder van de boerderij vastgehouden. Beiden worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving. Dit betekent dat ze de kinderen tegen hun wil hebben vastgehouden. Ook worden beiden verdacht van mishandeling en witwaspraktijken. Momenteel is er een onderzoek gaande en hoort de media over een paar weken wat er daadwerkelijk aan de hand is met dit gezin.

Wat weten we tot nu toe van het gezin

- Waarschijnlijk heeft het gezin 9 jaar in isolement geleefd. Het gezin leefde zelfvoorzienend want ze hadden een eigen moestuin en een geit op het erf.

- Het gezin gelooft in het Einde der Tijden en bereidden zich erop voor.

- Waarschijnlijk heeft het gezin banden gehad met de Moonsekte. Deze sekte heeft gereageerd op de gebeurtenis in Ruinerwold en gaven aan dat vader psychische problemen heeft.

- Of het gezin daadwerkelijk een gezin is moet nog nagetrokken worden en de DNA test zal hier inzicht in geven de komende weken.

Afgesloten leven komt wereldwijd vaker voor

Zo is iedereen wel bekend met de heftige gebeurtenis in Oostenrijk. Josef Fritzl heeft zijn bloedeigen dochter 24 jaar gevangengehouden in een kelder met zeven kinderen die hij bij haar verwekte. Daarvan leefden er drie bovengronds en de andere drie ondergronds in de kelder. Pas op het moment dat een van de kinderen ernstig ziek werd en naar het ziekenhuis moest kwam de zaak aan het licht. Daarnaast is de Oostenrijkse Natascha Kampusch op tienjarige leeftijd ontvoerd en gevangengehouden totdat ze op haar 18e eindelijk wist te ontsnappen.