De kosten van een Dna test

Bent u benieuwd naar de kosten van een DNA test, of hoe deze kosten zijn opgebouwd? U kunt er bij ons vanuit gaan dat de prijs die u bij ons op de website ziet de volledige prijs is: u komt dus niet voor onverwachte verrassingen te staan, u ontvangt van ons de volledige test inclusief alle benodigde materialen. De DNA test bestaat uit:

 • Alle testmaterialen
 • Uitleg en gebruiksaanwijzing van de DNA test
 • De retourenvelop
 • Frankering van de retourenvelop
 • Uitslag desgewenst per email, post, fax of per telefoon

Overzicht kosten Dna test

Voor de exacte prijs van de Dna test van uw keuze en de exacte kosten van deze test met de door u gekozen opties verwijzen wij u naar onze website. Een beknopt overzicht van deze kosten:

 • Vaderschapstest: vanaf € 189,-
 • Moederschapstest: vanaf € 189,-
 • DNA Profiel: vanaf € 99,-

Testprocedure en aantal deelnemers beїnvloeden kosten Dna test

De kosten van een DNA test zijn onder andere afhankelijk van de testprocedure die u kiest. Een standaard vaderschaps- of moederschapstest bestaat uit een test op 16 loci (plaatsen), waarmee men zorgt voor een zekerheid van 99,99%. Wilt u een test op meer loci, om de betrouwbaarheid te vergroten? Dan zullen de kosten van de DNA test hoger zijn. Het toevoegen van meerdere mensen die deelnemen aan een DNA test beїnvloed de kosten van de dna test ook. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld indien er sprake is van meerdere vermeende vaders die de test ondergaan.

Wachttijd en DNA monster

De kosten van een DNA test zijn daarnaast afhankelijk van de wachttijd en het type DNA monster dat er wordt aangeboden. We werken met het wangslijmvlies, dat op een relatief gemakkelijke en nauwkeurige manier te analyseren valt. Bovendien kunt u de uitslag van de test al binnen 4 werkdagen na terugontvangst van het monster ontvangen, veel sneller dan een gemiddelde test die zomaar 2 weken op zich laat wachten.

Wettelijke status van een DNA test

Tenslotte zorgt de eventuele wettelijke status van de DNA test voor aanvullende kosten. Indien u verwikkeld bent in een gerechtelijke procedure dient u er rekening mee te houden dat er extra strenge voorwaarden en eisen van toepassing zijn. De afname, het transport van de test set als de DNA test set zelf dienen aan hogere kwaliteitseisen te voldoen. De kosten van een DNA test met een rechtsgeldig karakter liggen daarom wat hoger dan wanneer u besluit thuis een DNA test af te nemen, puur voor uw eigen gemoedsrust.

Heeft u vragen?

Wij staan graag voor u klaar met alle informatie over de DNA test die u maar wenst

Neem contact op

A. Brons medisch adviseur

A. Brons

Medisch adviseur

 • Snelle levering

  Vandaag besteld, morgen in huis

 • Hoogste betrouwbaarheid

  Standaard 20 Loci test zonder meerprijs

 • Gecertificeerd DNA-test bedrijf

  Erkend volgens de ISO 17025 normen

bestellen